It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Tillbaka bakom tangenterna - detta har hänt i TAIF-lägret

Nej, men hallå allihopa igen - jag är tillbaka bakom tangenterna och ska skriva ner en liten rad eller två.
 
Det var ett tag sen och ska försöka sammanfatta lite som hänt sen sist. Den 25:e juli blev forwarden Nissner och backen Johansson klara för klubben samt att Norberg förlängde med dom grönvita.
 
Men det har tillkommit ytterligare en back och han heter Jacob Lundegård som kommer senast från HA-konkurrenten BIK Karlskoga. Han blev klar bara några dagar efter dom tidigare spelarna jag nämnt ovan. 
 
---
 
Laget gick på is i början av augusti och hade lite skills competition och lite två-mål som man visade upp för en hel del folk i Nelson Garden Arena. 
 
Efter det så har man haft ett antal veckor på is innan det var dags för Tingsryd Resort Cup som var nu i helgen - där Kristianstad, Troja & Karlskrona var övriga lag som medverkade. Kristianstad som är nykomlingar i HockeyAllsvenskan slog Troja med 5-2 tidigt på fredagen och blev klara för final.
 
Tingsryd och Karlskrona gjorde därefter upp på kvällen där det blev en tajt och jämn historia som slutade med att hemmalaget drog det längsta strået. Matchen slutade 2-0 efter mål av Holst och Nermark inför dryga 900 personer denna fredag kväll. 
 
På lördagen så möttes Karlskrona och Troja i kampen om tredje platsen i cupen. Blekinge-laget visade sig något starkare även om Ljungby-laget gav dom en match. Det orange-klädda laget vann med 4-2 och placerade sig på en tredjeplats.
 
Senare under dagen vankades det final mellan Tingsryd och Kristianstad, en liten försmak inför seriepremiären i HockeyAllsvenskan. Det var otroligt spelskickligt och skridskostarkt Tingsryd som lyckades ta hem sin cup efter att ha vunnit finalen med 5-3 som var otroligt sevärd. 
 
Målen för Tingsryd gjordes utav nyförvärven Felix Olsson 2, Jacob Heljemo, Benjamin Nissner samt Oscar Holst.
 
---
 
Om man ska plussa för några spelare så tycker jag Oscar Holst ser otroligt bra ut och hade en bra helg tillsammans med Nermark och Owesson som han spelade med. Även Nissner, Felix Olsson, Robin Carlsson samt Anton Blomberg på fw-sidan såg otroligt bra ut. 
 
På backsidan så är jag verkligen inte orolig efter att ha sett dom agera under matcherna som vart. Sörgardt som lirade bara en match (igår, lördag) gjorde det riktigt bra, både offensivt o defensivt - William Fransson, Lundegård, Claesson, Johansson - ja, alla nyförvärven på backsidan såg riktigt bra ut. 
 
Söderblom, den unge målvakten som är både målvakt och utespelare av att döma på hans härliga klubbteknik han har - vilket gör att han kan sätta igång spelet snabbt.
 
Egentligen ska hela LAGET har en stort plus efter dom här matcherna. Känns som coachparet Bogren/Pilut fått ihop ett L A G - vilket kommer göra stor påverkan under hela säsongen. Man kämpar, sliter och står upp för varandra och köper sin roll.
 
---
 
Härnäst väntar Kristianstad borta på torsdag den 22:e augusti!
 
---
 
Vill ni se highlights från cupen kan ni klicka in på den här länken