It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

KRÖNIKA: Nu lugnar ni ner er...

 
Jag har nåtts av nyheten att TAIF-forwarden Hannes Johansson är klar för rivalen Karlskrona - till nästa säsong, detta uppger SMP (PLUS-artikel!)
 
Detta har fått nästan hela TAIF-skaran att ilskna till rejält på diverse sociala medier - fullt naturligt såklart. Men vissa kommentarer som visas i TAIF-grupper på Facebook få mig att ilskna till på ett helt annat sätt.
 
Självklart tycker jag detta är otroligt trist och tråkigt att en av våra egna produkter ska gå till rivalen i samma serie. Hade ni frågat mig för fem-sex år sen så kanske svaret hade vart någon av dom sjuka kommentarerna som ramlar in i  på dom sociala medierna. Att skriva att han inte är välkommen mer och kalla han Judas tycker jag är att ta i - det är så fruktansvärt tråkigt att läsa sånt.
 
Men jag har en helt annan syn på det hela idag när spelare lämnar för diverse rivaler Tingsryd har. Jag har full förståelse för Hannes beslut att byta klubb - alla behöver ett lite miljöombyte och kunna utvecklas än mer. För TAIF-produkten har absolut en potential att spela i en SHL-klubb - den saken är klar. 
 
Vissa kan såklart inte se det på samma sätt som en annan gör det. Men jag vill få fansen att tänka lite längre och absolut tänka på vad man häver ur sig när ett sånt här besked kommer. 
 
Ni får tycka illa om mig eller ha en annan åsikt - men ni måste ha full förståelse att spelarmarknaden är annorlunda än vad den var för typ 10 år sen kanske. Spelare vill utvecklas och byta miljöer för att verkligen nå dit deras mål är. Alla behöver vi det där miljöombytet - oavsett om vi är hockeyspelare, lastbilschaufför, kock, rektor eller läkare. 
 
Så mina sista ord är - Lugna ner er!