It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Poängspruta från norr och back från AIK in i truppen + övriga nyheter

 
Det har vart ganska tyst den senaste tiden på bloggen och lika tyst från föreningen gällande dom sista pusselbitarna in i den grönvita truppen. 
 
Tittar vi in dom senaste nyförvärven hittar vi en från Norrland, forwarden Felix Olsson med Kalix som klubbadress ifjol ansluter till klubben. Han stod för den gångna säsongen med 45 poäng (18+27) på 36 matcher i HockeyEttan. 
 
Den andra är mer rutinerad med spel i HockeyAllsvenskan och med AIK ifjol - backen Ludvig Claesson kommer bära den grönvita tröjan kommande säsong. Dock var han signad för spel i Pantern kommande säsong - men då klubben hade ekonomiska problem släppte man spelare för att rädda den. 
 
Fjolårssäsongen för Ludvig slutade poängmässigt med 14 poäng på 52 matcher med AIK.
 
----
 
Övriga nyheter
 
PANTERN I KONKURS
Pantern är nu ett minne blott i HockeyAllsvenskan och klubben begärde sig själva i konkurs för ett tag sen. Dock kommer man börja om på nytt i division 3 med nytt klubbnamn och kommer fortsatt ha kvar sin ungdomsverksamhet. 
 
TINGSRYD GICK 2,7 MILJONER BACK - SPELARBUDGETEN SÄNKS
Tingsryd hade en dålig säsong ekonomiskt då man gick hela 2,7 miljoner back - mycket p.g.a dom svikande publiksiffrorna som var den största orsaken. Detta innebär att man får sänka spelarbudgeten ner till 5 miljoner. 
 
NYTT SERIEFÖRSLAG GODKÄNT - BLIR UPP OCH NEDFLYTTNING
För några veckor sen godkändes det nya serieförslaget på Svenska Ishockeyförbundets möte som utredaren Ulf Lundberg lagt fram i höstas. Det kommer bli så att upp och nedflyttning bli verklighet med start från och med säsong 2020/2021. Med detta förslag godkänd betyder att det blir inget kvalspel - upp och nedflyttning kommer även gälla mellan HockeyAllsvenskan och HockeyEttan.