It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

HockeyAllsvenskan: Så ser avslutningen ut i streckrysaren

11 IK Pantern 49 15 10 24 110:152 (-42) 61 6 3 0 1
12 Tingsryds AIF 49 15 11 23 112:138 (-26) 59 2 5 1 3

13 Almtuna IS 49 15 7 27 119:150 (-31) 57 1 2 4 0
 
(OBS! Björklöven ligger på 10:e plats med 65 poäng och jag anser att det kommer stå mellan dom här tre lagen - för Umeå-laget krävs 2 poäng eller förlust för Almtuna för att dom ska vara klara)
 
Jaha, då är Tingsryd även denna säsong inblandad i en riktig streckrysare för att undvika negativt kvalspel. Ifjol kom Markus Åkerblom in och räddade laget med sex matcher kvar på säsongen och alla minns vi den sista omgången hemma mot MODO (seger med 3-1).
 
Ifjol var det Troja, Västervik, Tingsryd och BIK Karlskoga. Troja är nere i HockeyEttan, Västervik slåss om en slutspelsplats och BIK Karlskoga ligger på en topp 5-placering. 
 
Om vi backar tillbaka till Almtuna hemma där man förlorade med 0-3 och tre viktiga poäng försvann - så har det bara gått åt rätt håll, poängmässigt. Två bortamatcher har det vart som resulterat i en poäng mot Västervik och två mot Björklöven senast (första bortasegern i år). 
 
Medans Pantern förlorade sist hemma mot BIK Karlskoga har man nu tre bortamatcher kvar - ett Pantern som är kända för att vara ett bra bortalag och ser det nog själva som positivt att avsluta med tre bortabataljer. 
 
Almtuna vägrar dock ge sig som i förra omgången hade Karlskrona hemma. Låg under med 0-2 - men hämtade upp det och vann till slut efter förlängning. Detta innebär att det skiljer fortfarande dom två poängen upp till Tingsryd. 
 
Och så här kommer dessa lags program se ut inför avslutningen:
 
Pantern:
Ikväll - Vita Hästen (b)
Onsdag 6 mars - Björklöven (b)
Fredag 8 mars - Karlskrona (b)
 
Tingsryd:
Ikväll - Leksand (h)
Onsdag 6 mars - Västervik (h)
Fredag 8 mars - Oskarshamn (b)
 
Almtuna:
Ikväll - Västervik (b)
Onsdag 6 mars - Oskarshamn (h)
Fredag 8 mars - AIK (b)
 
Backar vi bandet ett år så krävdes 71 poäng för att klara sig kvar och vi kan redan konstatera att så mycket kan inte lagen komma upp till. Tittar vi på lagen som fick kvala ifjol (Västervik & Troja) så hade dom 69 samt 66 poäng - det svänger snabbt och visar hur jämn denna ligan är. 
 
Tittar vi på respektive lags program så har Almtuna ändå det svåraste - men det beror lite på hur motiverade topplagen Oskarshamn samt AIK är inför avslutningen. AIK är redan klara - men Oskarshamn behöver någon poäng till för att säkra finalplatsen. Pantern är bortastarka och bör reda ut det - blir det redan ikväll mot Vita Hästen?
 
Tingsryd har Leksand som man har 2-1 i inbördes möten den här säsongen - men ett Leksand på uppgång blir farligt i Nelson Garden Arena denna fredagkväll. Men Tingsryd har visat prov på bättre spel i de senaste matcherna och är hemmastarka - så en seger ikväll samt förlust för Almtuna ser det bra ut inför avslutningen. 
 
Men mycket kan hända i denna liga helt klart - jag tar inte ut något i förskott här. Men min känsla är att detta kommer bli en rysare ända in till slutet.