It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

KVALKAMPEN: Stopp för Tingsryd - Halmstad vidare

 
Det tog stopp denna gång för Tingsryds J20 redan i första kvalsteget till SuperElit. Halmstad var det lag som visade vara skickligaste och starkaste i förkvalet. 
 
Efter att Halmstad besegrat hemmalaget Troja på fredagen med 3-2 efter straffar så krävdes seger för TAIF - för att på så vis hålla kvalet i liv för både sig själva och Troja. 
 
På lördagen i Ljungby Arena så inledde Tingsryd på bästa möjliga sätt - Elias Malmkvist öppnade målkontot bara ett par minuter in i matchen. Men sen tog Halmstad över mer eller mindre och man såg inte alls att känna igen det Tingsryd man såg i höstas. 
 
Västkustlaget tryckte på och fick med sig en kvittering i powerplay efter första tjugo minuterna. Chanser fanns det för dom grönvita i matchen utan resultat - men Halmstad visade sig från sin bästa sida och drog ifrån till en 3-1 ledning inför avslutande matchen. 
 
Och Tingsryd stod för en tuff uppgift i sista perioden som hade mängder av chanser - men utan resultat och med fem sekunder kvar kom dessutom 4-1 i tom kasse. 
 
Sen spelade man alltså på söndagen en betydelselös match då Troja stod för motståndet. I den matchen så tog Tingsryd hem segern med 4-2 - vilket innebar att seriesegrarna Troja gick segerlösa från förkvalet. Målskyttarna för Tingsryd i matchen var Noah Liljegren-Blomqvist, Albin Ström, Hampus Andersson och Fabian Martinsson
 
---
 
För Halmstad innebär det att man fortsätter vidare mot ett PO-spel mot Huddinge - och vid seger där så väntar PO-möte med ett lag från SuperElit. Och bara att gratulera Halmstad för vidare avancemang och önska all lycka till i PO-spelet.