It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Så här spelas förkvalet till PO till SuperElit

 
Ifjol stod det mellan Tingsryd, Oskarshamn och Halmstad om vem som skulle ta sig vidare till PO-spel till SuperElit. Nu är det två bekanta ansikten från fjolåret - Troja är det laget som i år tog sig in bland topp 3 och tog även hem serien, Tingsryd tog hem det förra säsongen. 
 
Nelson Garden Arena var platsen för det förkval som spelades ifjol. Nu blir det några timmar bort - nämligen i Ljungby Arena då Troja tog hem grundserien, där vi får se vem som kommer att spela vidare för en plats i SuperElit. 
 
Och så här kommer programmet se ut till helgen 8-10:e mars:
IF Troja/Ljungby  -  Halmstad HF Ljungby Arena A-hallen
Halmstad HF  -  Tingsryds AIF Ljungby Arena A-hallen
Tingsryds AIF  -  IF Troja/Ljungby Ljungby Arena A-hallen
 
Tingsryd lyckades ifjol ta hem förkvalet efter en målskillnadsaffär då alla tre lagen hamnade på samma poäng. Därefter lyckades man slå ut PO-segraren i Elit Västra (BIK Karlskoga) med 2-1 i matcher - för att sen möta SuperElit-laget Mora som vann mot dom grönvita i två raka matcher. 
 
Ska bli intressant att se om det bli samma rysare som ifjol eller om Troja som blev seriesegrare tar hem det på sin hemmaplan.
 
Tittar vi till inbördes möten för Tingsryd mot dom övriga två lagen - så har man vunnit 2 av 3 mot Kronobergsrivalen Troja medans man har förlorat samtliga tre bataljer mot Halmstad. Jag uppmanar er att åka till Ljungby Arena i helgen för att ge laget det stöd dom verkligen förtjänar!