It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Nyhet - TAIF-svepet: Detta har hänt senaste månaden

 
Jag kommer med en liten nyhet här efter vart ifrån tangentbordet den senaste månaden. Ska försöka samla det mesta som hänt i TAIF-väg, vecka för vecka och sammanfatta lite kort hur matcherna vart. Men det är inte bara på seniornivå jag ska göra detta utan även på juniornivån i TAIF - men även lite fokus hur det går för övriga lag i HockeyAllsvenskan kan komma att dyka upp.
 
Sen kanske det kan dyka upp en intervju med en spelare då och då, sen även göra nedslag om hur det går för TAIF-fostrade David Gustafsson & Oliver Ekman-Larsson (Lawrence Pilut numera i Buffalos farmarlag) i NHL, världens bästa hockeyliga. 
 

 
Och det här har hänt den senaste månaden: 
 
- LAGET TINGSRYD FORTSÄTTER IMPONERA - AVGJORDE MED 14 SEKUNDER KVAR
Tingsryd har inlett säsongens HockeyAllsvenskan på ett imponerande sätt. LAGET har verkligen visat att man blir att räkna med och inte omöjligt att man hamnar på en topp 8-placering. Denna vecka har man vart på en bortaturné och efter seger i derbyt borta mot Karlskrona med 4-0 i onsdags ville man fortsätta segertåget. 
 
Och först ut stod Almtuna från Uppsala som inlett riktigt svagt men dock vunnit mot topplaget Västerås - som Tingsryd mötte idag (söndag). Den matchen är väl ingen match som går till historien som den bästa man gjort sett ur ett Tingsryd-perspektiv. Man släppte till hela tre mål i numerärt underläge mot ett lag som inför matchen inte gjort ett enda mål i powerplay. Matchen skulle sluta 5-2 till Almtuna efter att två puckar hamnat i tom kasse mot slutet av matchen.
 
En match som man analyserade och sen försökte släppa för redan idag så var dags för match mot topplaget Västerås i ABB Arena. En jämn första period där hemmalaget hade ledningen med 1-0 - där skotten var 4-3 till Tingsryd. Andra perioden gasade dom gulsvarta upp och fick tryck mot målvakten för dagen i Tingsryd, Arvid Söderblom. Men det skulle bara leta sig in en puck bakom Söderblom som innebar att Västerås hade en 2-0 ledning - men snabb replik när Oscar Holst från ingenstans reducera till 2-1.
 
Till den tredje perioden hade det bara gått 43 sekunder när Owesson styrde in Holst skott i mål och därmed kvitterat. Men Västerås som haft problem i PP-spelet (sämre procent än Tingsryd) lyckades sätta 3-2 knappt tre minuter in i perioden. Inte långt efter så skulle det smälla till igen i TAIF-kassen och en tvåmåls-ledning för dom gulsvarta. 
 
Bara ett par minuter efter Västerås 4-2 fick Tingsryd med sig två utvisningar och en chans att komma in i matchen. Vilket man gjorde när Rasmus Bengtsson satte 4-3 i bortre stolpen efter en perfekt skymning framför målvakten av Ludvig Elvenes. Sen skapade dom grönvita ett otroligt bra tryck mot Västerås kasse där man med tre minuter tar ut målvakten och få utdelning för det också. 
 
Med 1.14 kvar styr Gustav Olhaver in kvitteringen där många säkert tror att ''skönt att få med sig poäng'' - men Olhaver ville annorlunda och kunde med bara 14 SEKUNDER KVAR sätta segermålet som innebar 5-4 och tre blytunga poäng hem till dom småländska skogarna. Laget visar här en otrolig karaktär och moral när man inte är nöjda med en eller två poäng - utan ta med sig alla tre poängen. 
 
Otroligt starkt och detta visar bara att det här laget är något helt annat om man jämför med dom tidigare åren. Coachparet Bogren/Pilut har verkligen fått ihop ett starkt lag som orkar hela vägen in till minut 60 eller 65 om det så behövs. Två segrar denna vecka och sex poäng av nio möjliga får man ses som klart godkänt. Detta innebär man placerar sig på en sjätteplats med 19 poäng inspelade efter 12 matcher - härnäst väntar MODO hemma som är sista laget man möter innan man går in i andra rundan. 
 
---
 
- J18 OCH J20 GÅR TUNGT EFTER FÖRLUSTER I HELGEN - MEN TVÅ RAKA FÖR UTVECKLINGSLAGET
Efter att J18 haft två raka segrar för någon vecka sen har man nu åkt på två förluster. Man torskade med 1-3 hemma mot Malmö och idag så blev man nollade av Vita Hästen som vann med 4-0 hemma. Man placerar sig i nuläget på en tiondeplats med sju poäng efter 11 matcher.
 
För J18 väntar Linköping hemma - tisdag 29 oktober, nedsläpp 19.15
 
J20 har även dom det inte så lätt i sin serie där man vunnit varannan match och inför matchen mot Oskarshamn igår, lördag hade man besegrat Dalen med 5-3 tidigare i veckan. Dock fick man se sig besegrade av laget från östkusten som vann med 2-1 i en tajt och jämn historia.
 
I och med den förlusten så ligger man på en sjätte plats med nio inspelade poäng efter sju omgångar. För J20 är det Mariestad borta nästa lördag som står näst på schemat - därefter är det Mölndal hemma, lördag den 2 november - nedsläpp 14.05.
 
Däremot så har Tingsryds J18 utvecklingslag som inlett med två raka segrar - då man idag besegrade HA74 med 2-1 och man placerar sig på en andra plats med full pott efter två matcher (KRIF leder serien med bättre målskillnad). 
 
---
 
Det var allt jag hade bjuda på och jag hoppas detta har vart ett långt och trevligt inslag. Sen ska jag såklart uppdatera med inlägg om lagens matcher så gott det går!
 
---
 
Stolthet * Hjärta * Tradition