It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

TAIF-svepet: Dålig vecka för Tingsryd - desto bättre för OEL och David

 
- Dålig vecka för Tingsryd
Ja, efter vändningen mot Västerås förra söndagen så var det ett MODO som stod för motståndet hemma i onsdags. Ett MODO som trummat igång som inför matchen låg på en topp 4-placering. Öviks-laget visade också varför man ligger uppe i toppen just nu och man vann med 4-0 där Tingsryd endast fick 10 skott på under hela matchen. 
 
Till matchen som spelades idag var man helt klart revanschsugna i TAIF-lägret när Kristianstad kom på besök till NGA. TAIF-produkten William Fransson gav hemmalaget ledningen i powerplay. Sen skulle det svänga mycket fram och tillbaka i matchen där Gustav Olhaver satte 2-0 i andra perioden - men därefter bet sig Kristianstad sig tillbaka i matchen och 2-2 stod på tavlan efter 40 minuter.
 
Mållös sista akt följdes utav en händelserik förlängning där först Owesson fick chansen på straff att avgöra men KIK-målvakten plockade den - därefter kunde Kristianstad i ett 2 mot 1-läge avgöra matchen och få med sig bonuspoängen.
 
Ingen bra vecka för Tingsryd - idag skulle man såklart fått med sig fler poäng, men insatsen var verkligen inte den bästa men inte den sämsta heller. Nu är det bara ladda om för tätt matchande där Vita Hästen borta spelas på onsdag, Timrå borta på fredag samt Karlskoga hemma på söndag. 

 
- Två segrar på tre matcher för Oliver Ekman-Larssons Arizona och utomhusmatch för herr Gustafsson
Om Tingsryd hade en dålig vecka så hade OEL och hans Arizona en bra vecka där man efter 10 matcher spelade ligger på slutspelplats. Seger mot New York Rangers borta (3-2 efter sudden) och därefter en förlust mot New York Islanders (2-4) - men sen studsade man tillbaka mot New Jersey och vann med 5-3 där Oliver stod för ett mål och en assist i matchen. 
 
Poängmässigt för OEL så står han på 6 poäng (2+4) efter 10 spelade matcher. Hans lag är ute på en s.k roadtrip och har en sista match kvar innan man vänder hem till öknen i Arizona. Natten mot tisdagen möter man Rasmus Dahlins Buffalo - start 00.00 på Viasat Hockey / Viaplay.
 
Kommande matcher för Arizona:
Natten mot tisdag 29/10 - Buffalo vs. Arizona, start 00.00 (Viasat Hockey / Viaplay)
Natten mot torsdag 31/10 - Arizona vs. Montreal, start 03.00 (Viasat Sport / Viaplay)
Natten mot söndag 3/11 - Arizona vs. Colorado, start 02.00 (Viaplay)
 
Någon som måste haft en häftig upplevelse natten mot söndagen var nog David Gustafsson när hans Winnipeg mötte Calgary i en utomhusmatch. Över 30 000 åskådare såg Winnipeg vinna med 2-1 efter förlängning - i en match där David fick 3 minuter och 17 sekunders speltid. 
 
Han har dock inte letat sig in i poängprotokollet än i dom fem matcherna han spelat, men av det jag sett så har han verkligen gjort bra ifrån sig. Laget ligger för närvarande utanför slutspel (10:e plats) där man spelat in 12 poäng på 11 matcher - endast en poäng bakom lagen Arizona, Vancouver och St. Louis.
 
Kommande matcher för Winnipeg:
Natten mot onsdag 30/10 - Anaheim vs. Winnipeg, start 03.00 (Viasat Hockey / Viaplay)
Natten mot lördag 2/11 - San José vs. Winnipeg, start 03.30 (Viasat Sport / Viaplay)
Natten mot söndag 3/11 - Vegas vs. Winnipeg, start 03.00 (Viasat Sport / Viaplay)

 
J20 segrare - hänger på i topp 3-racet
Tingsryds J20 har haft det lite upp och ner i inledningen av säsongen. Men till matchen mot Mariestad borta igår, lördag så var man med från start. Dom grönvita drog ifrån till en 3-0 ledning i matchen där målen gjordes av Fabian Martinsson, Victor Sandström och Jakob Jonsson. Det skulle bli lite nerv i matchen trots allt när hemmalaget kom upp till 2-3 med 1.11 kvar av matchen - men J20 höll undan och tog tre tunga poäng med hem till Småland. 
 
I och med denna seger hänger man på topp 3-racet då man ligger endast tre poäng bakom tredjeplacerade Borås. Leder serien gör Vita Hästen som har 20 inspelade poäng tätt följt av Troja på andraplats med 15 poäng. 
 
Kommande hemmamatch för J20:
Lördag 2:e november - J20 vs. Mölndal, nedsläpp 14.05