It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Tack för allt #32

Skärmdump: YouTube (från en av mina många intervjuer med kapten Olsson)
 
Robin...
 
Jag vet inte vad jag ska börja. Det har tagit hårt på mig att du lägger skridskorna på hyllan. Det finns så mycket minnen med dig i den grönvita dressen både på och utanför isen.
 
Men om vi backar bandet sisådär 7-8 år, jag fick äran att sköta Tingsryds hemsida nästan helt på egen hand - jag skulle börja göra lite intervjuer med spelare inför säsongen. Du var en av dom första som jag snackade med där vi satt på balkongen uppe vid din lägenhet tillsammans med en av ungtupparna i laget som du tagit väl hand om - nämligen Jacob Nilsson
 
Inför det här samtalet var jag såklart väldigt nervös, jag tänkte ska jag ställa massa frågor till spelare - tänk om dom blir förbannade eller något liknande.
 
Men med dig, Robin, så släppte nervositeten med en gång för du var så lätt att snacka med, vi pratade om allt möjligt - inte bara frågorna jag hade på min dator.
 
Jag minns också att du sa till mig när alla frågorna var färdiga - ''Ska vi inte ta med lite om vem som har hetast temprament, lagets joker osv, det tror jag fansen gärna vill ha reda på''. Kanske inte exakt dom orden - men minns att du gärna ville hjälpa mig så att fansen fick reda på mer än bara spelaren jag snackade med. 
 
* Intervjun finner ni här för er som är intresserade av lite nostalgi. *
 
Vid den här tidpunkten var du 23 bast och hade kommit tillbaka efter lite äventyr med Rögles juniorer samt en säsong i division 1-laget Pantern. Detta var också inför säsongen 2012-2013 då Tingsryd skulle ladda för en ny sejour i HockeyAllsvenskan. 
 
Vi alla minns att det var en säsong som man såklart bara vill glömma - men som alltid kommer sitta på näthinnan. Laget åker ur och får starta om i HockeyEttan - du, Owesson och Jacob Nilsson skriver lite längre kontrakt med TAIF för att ta tillbaka laget där det hör hemma, nämligen i HockeyAllsvenskan. Nästintill hela laget bestod av spelare som hade Tingsryd som moderklubb eller på ett eller annat vis spelat här under sin juniortid. 
 
Säsong ett tar ni er hela vägen till kvalet men missar att ta steget upp, ingen hade räknat med det - men det andades Tingsryds AIF och Stolthet, Hjärta, Tradition. Något som du som lagkapten alltid berättat för dom nya spelarna vad det betyder att spela för den här föreningen. 
 
Att sen säsong två med en liten snårigare och längre väg till kvalserien tar ni er äntligen dit. Denna säsong så är det fyra lag som tar steget upp i HockeyAllsvenskan. Hovet var skådeplatsen, AIK var motståndarna i näst sista omgången i kvalet - det krävs bara en poäng och ni lyckas med det, sen uppstår det ett otroligt jubel bland alla inför en meningslös förlängning och straffläggning.
 
Sen får fira med er på hemmaplan och få några ord med dig efter den betydelselösa matchen mot Sundsvall är något jag alltid kommer ta med mig och den där härliga bilden som man kan bara skratta och glädjas åt. Du som lagkapten hade tagit laget upp där man hör hemma. 
 
 
Ett annat minne är när jag på helt egen hand tar mig upp till Haparanda. När jag är på väg upp har ni avslutat er match mot Sundsvall och vunnit den med 4-2 om jag inte minns helt fel. Väl framme i Haparanda på fredag eftermiddag (tagit 24 timmar upp) - sjukt laddad inför matchen som är på lördagen. 
 
Vi förlorar med 0-6 men har blivit lovad lite intervjuer med några av er i laget. Och du är den som jag får snacka med först, du är tacksam för stödet som jag gett er och att jag ens tagit mig upp ger du en sån stor eloge till mig. Det värmde så otroligt mycket och det spelade ingen roll om ni så torskat med 0-6 eller vunnit med 7-2, du hade alltid en sån klokhet och ödmjukhet när du snackade. 
 
Man vet alltid när man snackar med #32 så får man dom ärliga svaren, vilket jag alltid uppskattat med dig. Även inför varje säsong nu i HockeyAllsvenskan har jag alltid tagit dig när det börja dra ihop sig och får alltid bra svar. 
 
Inte sista minnet - men jag minns när vi på försäsongen inför denna var i Norge så skulle vi sända matchen mot Stjernen. Jag skulle kommentera matchen och ville ha en bisittare med - efter många om och men så fick jag fick reda på att du skulle sitta med mig. Kunde inte tänka mig en bättre bisittare, klok med glimten i ögat såklart. 
 
Finns så mycket mer minnen att berätta - men det är väl detta som etsat sig fast hos mig.
 
Som supporter och bloggare vill jag tacka dig Robin för att alltid vart en ödmjuk, klok och omtänksam människa. 
 
Om jag går tillbaka till 2012-2013 till den där intervjun där jag ställde frågan vilken är din hockeyidol - där svarade du Anders Åkesson, han har alltid vart en förebild. Nu kan du ställa dig i led med dom stora legendarerna i Tingsryd som Åkesson också är. 
 
Sen kommer du att vara förebild och idol för många nya unga Tingsrydkillar - för du har verkligen stått för STOLTHET - HJÄRTA - TRADITION
 
Tack för allt #32 - du kommer vara saknad, men vi ses snart i Dackehallen igen - båda som supporter till laget i vårt hjärta.
 
 
Visa fler inlägg